HistorieZaterdag 11 juli, 2020

In 1983 zijn Evert Hofstra en Jan Hulshof gestart met Bouwbedrijf Hofstra Hulshof bv in Nieuw Buinen. Vanaf de start is dit een florerend bedrijf geweest, waarbij zeker de eerste jaren een forse groei van omzet, resultaat en personeel heeft plaatsgevonden. Al gauw werd er “naast” het bouwen ook een aantal andere activiteiten ontplooid, zoals (kleinschalige) projectontwikkeling, meestal deels voor eigen portefeuille. In de loop der jaren is dit uitgegroeid tot een serieuze nevenactiviteit. Dit heeft geleid tot meerdere besloten vennootschappen waarin verschillende panden zijn ondergebracht.
 
In 2000 heeft er een “wisseling van de wacht” plaatsgevonden, waarbij de zonen Hulshof het bouwbedrijf hebben overgenomen van Hofstra en Hulshof senior. Hofstra is hierna zelfstandig verder gegaan met de vastgoedvennootschappen. Onder de naam Hofstra Vastgoed is dit “nieuwe” bedrijf zich vervolgens volledig gaan richten op het beleggen in vastgoed.
 
De jaren daarna is de portefeuille gestaag, maar substantieel uitgebreid met verschillende objecten, waarmee de spreiding en de kwaliteit is verbeterd. Door de toename van de activiteiten en met het oog op de toekomst is Evert Jan Hofstra begin 2006 de gelederen komen versterken. Na 7 jaar gewerkt te hebben bij Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling heeft hij ervoor gekozen om verder te gaan bij Hofstra Vastgoed. Sindsdien zetten vader en zoon Hofstra zich gezamenlijk in om het bedrijf en de portefeuille verder te ontwikkelen.
NIEUWS
NIEUWE ENERGIE VOOR PLAZA SPORTIVA!!
Ruim 1000 zonnepanelen zijn er onlangs geplaatst op het dak van Plaza Sportiva Euroborg in Groningen!
> > >


UITBREIDING PARKEERTERREIN HENGELO
Het parkeerterrein bij het kantoor van Tebodin en Lucassen was zo vaak vol, dat uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen gewenst bleek.
> > >

IN DE SCHIJNWERPERS
LE CARIOL, FRANKRIJK
In de Périgord pourpre, de wijnstreek van de Dordogne in het zuidwesten van Frankrijk ligt Le Cariol, een "dorp" bestaande uit 4 huizen. Le Cariol ligt nabij Naussannes, een dorpje gelegen tussen de prachtige authentieke Franse plattelandsdorpen Beaumont en Issigeac. Op circa 20 km ligt de stad Bergerac met een internationaal vliegveld. In februari 2008 is hier een bijzonder complex aangekocht, samen met de veelzijdige Nederlandse kunstenaar Marthijn de Groot.

> > >
Le Cariol, Frankrijk

WonenWerkenWinkelenRecreëren
CONTACTGEGEVENS
Hofstra Vastgoed B.V. T: +31 (0)592 – 300663
Valtherweg 14 F: +31 (0)592 – 330928
7873 AB Odoorn E: