In de schijnwerpersZaterdag 11 juli, 2020

Le Cariol, Frankrijk

In de Périgord pourpre, de wijnstreek van de Dordogne in het zuidwesten van Frankrijk ligt Le Cariol, een "dorp" bestaande uit 4 huizen. Le Cariol ligt nabij Naussannes, een dorpje gelegen tussen de prachtige authentieke Franse plattelandsdorpen Beaumont en Issigeac. Op circa 20 km ligt de stad Bergerac met een internationaal vliegveld.
 

In februari 2008 is hier een bijzonder complex aangekocht, samen met de veelzijdige Nederlandse kunstenaar Marthijn de Groot. Het betreft een geaccidenteerd terrein van ruim 4 hectare met daarop een zogeheten chartreuse, een woonhuis annex atelier en een grote schuur. Het geheel moest eerst grondig verbouwd en gedeeltelijk zelfs nog afgebouwd worden voordat hier verder gestalte kan worden gegeven aan het realiseren van de droom van Marthijn: het creëren van een plek waar mensen zichzelf en elkaar kunnen ontmoeten, met als centraal thema (levens)kunst.
 

Het woonhuis annex atelier is nog in 2008 verbouwd en geschikt gemaakt als permanente woon- en werkruimte voor Marthijn. Vervolgens is de chartreuse, een groot landhuis uit de 17e eeuw met elementen uit de 12e eeuw, geheel in originele stijl gerestaureerd. Alle ruimtes in de chartreuse zijn door Marthijn de Groot en binnenhuisarchitect Joris van Grinsven vormgegeven en ingericht. De chartreuse bevat 5 verschillende kamers die als chambres d’hôtes worden aangeboden. Behalve de chambres is er een fraai ingerichte woonkamer, een eetkamer, een bibliotheek met een unieke kunstboekenverzameling, een mooi gevulde wijnkelder en een ontspanningsruimte met sauna. Voorzieningen uit de moderne tijd zijn ook toegevoegd, zoals draadloos internet in het hele huis en een zwembad in de tuin.
 

Sinds juli 2009 is Chartreuse Le Cariol gereed voor exploitatie als chambres d’hôtes. Diverse gasten uit verschillende delen van de wereld hebben sindsdien al kennisgemaakt met Le Cariol. Ook u bent van harte welkom! Meer informatie is te vinden op de website van Chartreuse Le Cariol: www.lecariol.com

 


NIEUWS
NIEUWE ENERGIE VOOR PLAZA SPORTIVA!!
Ruim 1000 zonnepanelen zijn er onlangs geplaatst op het dak van Plaza Sportiva Euroborg in Groningen!
> > >


UITBREIDING PARKEERTERREIN HENGELO
Het parkeerterrein bij het kantoor van Tebodin en Lucassen was zo vaak vol, dat uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen gewenst bleek.
> > >

IN DE SCHIJNWERPERS
LE CARIOL, FRANKRIJK
In de Périgord pourpre, de wijnstreek van de Dordogne in het zuidwesten van Frankrijk ligt Le Cariol, een "dorp" bestaande uit 4 huizen. Le Cariol ligt nabij Naussannes, een dorpje gelegen tussen de prachtige authentieke Franse plattelandsdorpen Beaumont en Issigeac. Op circa 20 km ligt de stad Bergerac met een internationaal vliegveld. In februari 2008 is hier een bijzonder complex aangekocht, samen met de veelzijdige Nederlandse kunstenaar Marthijn de Groot.

> > >
Le Cariol, Frankrijk

WonenWerkenWinkelenRecreëren
CONTACTGEGEVENS
Hofstra Vastgoed B.V. T: +31 (0)592 – 300663
Valtherweg 14 F: +31 (0)592 – 330928
7873 AB Odoorn E: